De Bijbel Door: Profeten

7 lessen • 1 cursist

Welkom bij deze cursus in de serie ‘De Bijbel door’. De video over elk Bijbelboek geeft uitleg over de structuur en de gedachtegang van het boek. Het laat ook zien hoe het boek bijdraagt aan het algemene verhaal van de Bijbel.

In deze cursus krijgt u een inleiding op een aantal kleine profeten: Hosea, Amos, Habakuk, Obadja, Zefanja, Jona. Er zijn nog vier andere cursussen: De boeken van Mozes, Geschiedenis, Geschriften en Nieuwe Testament. Welke bijbelboeken in elke cursus aan de orde komen, is afhankelijk van bij welke video’s al Nederlandse ondertiteling beschikbaar is. Bij sommige video’s is de ondertiteling van lagere kwaliteit. Daar is Youtube verantwoordelijk voor.

Elke les bestaat uit 10 meerkeuzevragen en twee open vragen om te bespreken met uw mentor en/of groep. Sommige antwoorden zijn terug te vinden in de video’s, voor andere antwoorden moet u de bijbehorende Bijbeltekst lezen. Citaten uit de Bijbel in deze cursus komen uit de HSV (Herziene Statenvertaling).

Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat met uw eindscore.

NB: deze cursus is gemaakt door GlobalRize. The Bible Project is verantwoordelijk voor de inhoud van de videoclipjes, maar niet voor de vragen in deze cursus.

Gebruik van de cursus in de gemeente

De cursus is geschikt om te gebruiken in de gemeente met een groep. Je stelt de kringleider, catecheet, jongerenwerker, ouderling of voorganger aan als mentor van de groep en van de cursus. De les op learnnn wordt voorbereid vooraf of verwerkt nadien. Je maakt een combinatie met een fysieke ontmoeting of een online meeting op ZOOM, GOOGLE MEET of SKYPE.

Start cursus